Dichter des Larielands
15787
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15787,bridge-core-2.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

ONZIN-POËZIE IN HET KWADRAAT

Het begrip Dichter des Vaderlands is heel breed. Daar wordt ieder jaar een nieuwe van gekozen. Van het fenomeen Dichter des Larielands is er maar één.

ONZIN-POËZIE IN HET KWADRAAT IN HET KWADRAAT

Het begrip Dichter des Vaderlands is heel breed. Daar wordt ieder jaar een nieuwe van gekozen. Van het fenomeen Dichter des Larielands is er maar één.

GEDICHT VAN DE WEEK

BLIND

Hij blaast
50 kaarsjes uit
Met een beetje geluk

Vandaag zou hij
Abraham zien
Maar hij ziet geen fuck

Ontmoet de dichter des Larielands

In het land der edele literatuur zijn de huizen heilig en de tenen lang. Schrijvers maken elkaar op de rode loper van het Boekenbal uit voor rotte vis (waarbij dient vermeld dat sommigen er ook de kop naar hebben) en dichters buitelen over elkaar heen om elkander in de grachtengordelkranten te vertellen dat het schan-da-lig is dat die andere dichter genomineerd is voor de titel Dichter des Vaderlands.

De NightWriter

De NightWriter die we afgelopen jaar aan ons keurkorps hebben toegevoegd heeft geen last van Grachtengordelroos. Integendeel! Andy Marcelissen lacht om de etiquette van de gracht. Wat zeg ik, het zou me verbazen als hij überhaupt weet wat etiquette is.

Zelden heeft er op het NightWriters-podium een vreemdere eend gestaan. Bij Giel Beelen op radio 3FM, op Lowlands, op Mystery Land, in ons vaste honk het Comedy Theater in Amsterdam: overal zit het publiek nu nog bij te komen van die vreemde snuiter die daar plots tussen Joost Zwagerman, Herman Koch, Saskia Noort, Nico Dijkshoorn, Susan Smit, Christophe Vekeman en Tommy Wieringa stond te oreren (voor de wat minder geschoolden onder u: hij stond niet te plassen, maar voor te dragen).

Een gewipneuste man uit Raamsdonksveer die met gedichten die het daglicht niet kunnen verdragen dood, poep, plas en verderf zaait op het podium.

De gedichten zijn nu gebundeld. Vele ervan zullen de annalen ingaan als smakeloos, goedkoop en gemakkelijk. Da’s mooi, want daar zijn we gek op.
Nee, de Dichter des Vaderlands zal-ie niet worden, maar Andy Marcelissen is de ongekroonde Dichter des Larielands. En die is een stuk grappiger.

 

Veel plezier, kom eens kijken bij NightWriters en wees gegroet,
Kluun

MENSEN OVER ANDY

KENT U ZE NOG?

De weekelijkse gedichtjes op 8fm. Luister ze hier terug.