SYLVIE
17763
post-template-default,single,single-post,postid-17763,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

SYLVIE

De 33-jarige Oekraïense man die onze Thierry in Gent een klap verkocht met een paraplu, die toevalligerwijs van links kwam overigens, is weer op vrije voeten gesteld. In België kun je studenten de dood injagen tijdens een ontgroening en er zonder gevangenisstraf vanaf komen, dus als je een studentikoze politicus een klap met een parapluutje verkoopt krijg je daar zeker geen straf. Het eerste wat ik dacht was: moet deze boosdoener zich niet melden bij de thuisploeg? Daar kunnen ze nog wel wat hulp gebruiken. Baudet is dan misschien wel een etterbak, maar het is wel ónze etterbak. En daar blijf je van af.

Maar ja, wat kunnen wij hier tegen doen? Alle Belgen terug naar hun eigen land sturen? Alle patatzaken sluiten? Niet meer gaan tanken in België. Heb altijd al getwijfeld over België, want ook dat taaltje is te zacht. Heb even in dubio gestaan, maar ik nam gelukkig geen enkel risico.

De wereld wordt steeds gewelddadiger. Vroeger sloegen we alleen op een televisie als het beeld verstoord was, of op een jukebox als we een nummer niet leuk vonden. Nu had ik door de vele slachtoffers in een bowlingcentrum in de VS, door de aanval van Israël op Gaza en de aanval van de Oekraïner op Baudet toch bijna dit volgende belangrijke nieuws gemist: Sylvie Meis heeft een ook nieuw slachtoffer. De stukadoor Wim Beelen is prins Tussenpaus de Zoveelste. Mooi om te zien dat het haar niet om het geld gaat. Het had net zo goed een eenvoudige loodgieter kunnen zijn. Willem Beelen doet ook in puin en dat is wel weer handig als het huwelijk in puin ligt.
Meis staat bekend om haar huwelijksfeesten die doorgaans langer duurden dan het huwelijk zelf. Ze is altijd zo abnormaal gebleven. Sylvie Meis leeft bij de gratie van haar relaties, want als je altijd dezelfde hebt, dan belt Shownieuws je niet meer. Dan kom je niet meer in Boulevard. Een rookverslaafde die iedere dag stopt, maar ’s ochtends toch weer een nieuw pakje uit een slof trekt. Zoiets.

Maar even serieus. Nu blijkt de stukadoor toch ineens een multimiljonair te zijn. Verrassend zeg! De media berichtten over een nieuwe liefde en dat is natuurlijk fundamenteel onjuist. Ze heeft nog steeds dezelfde liefde, namelijk Sylvie Meis zelf. De bloedmooie Syl heeft de quote 500 aan de muur hangen en daar gooit ze af en toe een dartpijl naar toe. Waar heeft ze deze man in godsnaam gevonden? Bestaat er een Stinder-site of zo, waar je langs profielen van stinkend rijke stukadoors kunt swipen. Weet hij wel dat ie weer mag opzouten zodra de badkamer af is. Hij mag misschien hooguit nog even snel douchen. Daarom speciaal voor jou Wim het volgende gedicht:

Van die foto op het strand
kwamen stukken in de krant
Willem werd beroemd,
de stukadoorstakker
En nu zingt het hele land:
Toe Willem, word wakker!

Derhalve wens ik je natuurlijk drie hele leuke weken.

Andy Marcelissen – #meteenvetteknipoog