JORAN
17760
post-template-default,single,single-post,postid-17760,single-format-standard,bridge-core-2.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

JORAN

‘Ik wil gewoon dat de mensen weten dat ik een beter mens ben geworden. Ik heb voor het eerst een levensdoel. Ik wil nog iets met m’n leven doen als ik hieruit kom. Ik wil andere mensen helpen. Jongeren die gokverslaafd zijn. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met dat probleem. Ik moet jongeren die gokverslaafd zijn, helpen. Wat ik heb gedaan, mag nooit meer gebeuren.’

Wat is het toch een lieverd hè, die Joran. Ik heb me zo vergist in deze schattebout. Hij is straks 57 jaar als ie in 2045 vrijkomt. Kan ie meteen gaan mantelzorgen voor zijn moeder. En ambassadeur worden voor de hartstichting, nu hij tot de ontdekking is gekomen dat ie er zelf ook een heeft. Of dat je bij een geldinzamelingsactie voor ‘Stop Femicide!’ bij Stichting Beeld en Geluid in Hilversum Joran van der Sloot aan de lijn kunt krijgen. Dat moet een warm gevoel geven.

Joran heeft iets bekend wat we allemaal al 18 jaar weten: hij heeft Natalee Holloway vermoord. En in ruil daarvoor krijgt hij 20 jaar strafvermindering. Kijk, dat zijn nog eens beloningen. Kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Dan had Jos Brech ook al lang toegegeven dat ie Nicky Verstappen heeft vermoord en had ie in totaal vier jaar niet in de cel hoeven te zitten.

Na zijn vrijlating zal hij al snel aan tafel zitten bij Margriet (waar is die eigenlijk gebleven?) en uiteraard is Twan Huys nu al bezig om Joran voor zijn College Tour te strikken. Daar kan ie dan mooi zijn collegetijd afmaken. In 2046 volgt dan de musical ‘The Liar King’ en komt ie in de Raad van Commissarissen bij Ajax. Uiteraard volgt er een deelname aan Expedition Robinson en zullen er voor het eerst kandidaten van het eiland verdwijnen voordat er gestemd is.  Ik kijk er nu al naar uit.

Hij wilde seks met Natalee, maar kreeg een knietje. Tja, dan heb je het ook wel een klein beetje over jezelf afgeroepen, zou Johan Derksen zeggen. Joran heeft de waarheid achter haar dood altijd als onderpand voor onderhandelingen achter de hand gehouden. En iedereen gelooft hem nu ook, want er is een leugendetector ingezet om bij gebrek aan direct bewijs zijn verhaal te kunnen staven. Leugendetectors, ik dacht dat die alleen nog in Suske & Wiske boeken voor kwamen. Ik voorspel ook meteen een nieuwe strip: Suske & Wiske en de Jokkende Joran.

Voor zover een leugendetector al betrouwbaar is, lijkt een pathologische leugenaar als van der Sloot me wel in staat deze te verslaan. Joran wil vergeven en vergeten. De meeste onwaarheden die hij heeft verkondigd, is ie zelf al vergeten. Vroeger bestonden er nog vergeetputten. Kan hij daar niet gewoon in?